Bog živi v vas

Bog živi v vas

Ostanite v meni in jaz bom ostal v vas. [Živite (prebivajte) v meni in jaz bom živel (prebival) v vas.] (Janez 15,4)

Zakaj bi Bog želel živeti v nas? In kako lahko to naredi? Konec koncev je On svet, mi pa šibki, smo človeško meso s slabostmi, krhkostmi, krivdami in neuspehi.

Odgovor je preprost: ljubi nas in odločil se je, da bo svoj dom naredil v nas. To dela, ker je Bog; ima sposobnost, da naredi, kar želi. Izbral ali odločil je, da si naredi dom v naših srcih. Ta odločitev ne temelji na nobenem dobrem delu, ki smo ga storili ali bi ga lahko sploh kdaj storili; temelji izključno na Božji milosti, moči in usmiljenju. Božji dom postanemo po veri v Jezusa Kristusa (kot nas Bog uči v Svetem pismu).

Današnja vrstica poudarja dejstvo, da moramo verjeti v Jezusa Kristusa, ki ga je Edini Bog poslal zato, da bi mi okušali globok odnos z Njim. Vera Vanj nam omogoča, da slišimo Njegov glas, sprejemamo Njegovo Besedo v svoje srce in občutimo Njegovo prisotnost.

Poleg tega, da verjamemo v Jezusa kot Božje, iz nebes dano darilo človeštvu, moramo preprosto verjeti, da je bila Jezusova žrtev za naše grehe dovolj, da smemo v Božjo bližino. Ko sprejmemo Jezusa kot svojega Odrešenika in Gospoda, postanemo dom Boga. S tega položaja začne z močjo Svetega Duha čudovito delo v nas.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Zagotovite, da se bo Bog v vašem srcu počutil kot doma.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon