Dobiti nezasluženo

Dobiti nezasluženo

’’Dugo čekah Gospoda, i saže se k meni, i ču viku moju. Izvadi me iz jame, koja buči, i iz gliba, i postavi na kamen noge moje, i utvrdi stope moje.’’ Psalam 40:1-2

Velika većina ljudi dopušta Bogu da im pomogne samo kada oni misle da zaslužuju Njegovu pomoć. Nekada sam i ja razmišljala na ovakav način. Godinama sam mislila da će mi Bog pomoći samo onda kada to zaslužim, onda kada uradim dovoljno dobrih dela i ’zaradim’ Njegovu pomoć.

Takav način razmišljanja ne proizvodi stav zahvalnosti. Ako smatramo da smo zaslužili ono što smo primili, to onda više nije dar već ispada kao nagrada za ono što smo postigli u svojoj snazi. Razlika između dobijanja onoga što zaslužujemo i onoga što ne zaslužujemo je razlika između dela i milosti.

Ohrabrujem te da otvoriš svoje srce i dopustiš Božijoj milosti da se izlije u tvoj život i pomogne ti u svakodnevnom hodu. Uvek zapamti, kada si uznemiren, to je zato što živiš u sopstvenoj snazi i naporima i potrebno ti je da se vratiš u Božiju milost tako što ćeš mu dopustiti da radi kroz tebe.

Nauči da dopustiš Bogu da ti učini uslugu. Odustani od nastojanja da zaslužiš Božiju pomoć i dopiusti mu da ispuni svaku tvoju potrebu.


Početak molitve

Gospode, shvatam da je glupo da prihvatam Tvoju pomoć samo onda kada mislim da je zaslužujem. Odustajem od sopstvenih napora i prihvatam Tvoju milost. Hvala što mi pomažeš u svim situacijama, čak i onda kada to ne zaslužujem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon