Довіряйте Божій силі

Довіряйте Божій силі

І слово моє й моя проповідь (полягали) не в словах переконливих, (привабливих і приємних, не в словах) людської мудрості, але в доказі (Святого) Духа та сили, щоб віра ваша (черпала сили) не в мудрості (чи філософії) людській, але в силі Божій! —1 до Коринтян 2:4–5, АМР

Важко не погодитися, що освіта є дуже важливою, але мусимо завжди пам’ятати, що Божа мудрість краща й цінніша за світську освіту й людську філософію. Апостол Павло був високоосвіченою людиною, однак відкрито проголошував, що саме Божа сила, а не його освіта, надавала його проповіді певну цінність. Повірте, я знаю силу-силенну людей, які закінчивши вуз із відзнакою або маючи вчений ступінь, при цьому не можуть знайти роботу. Також я знайома з людьми, які, не маючи можливості навчатися у вузі, вірили, що Бог дасть їм Свою прихильність, і тому тепер мають чудову роботу. Отже, кому ви більше довіряєте — Богові або своїм знанням? Всупереч тому, якими знаннями володіємо, і попри те, з ким знайомі, довіряти ми повинні тільки Христу, й покладатися маємо винятково на Його силу.

Павло згадує в Першому посланні до Коринтян 1:21, що світ зі всією своєю людською мудрістю й філософією не зміг пізнати Бога, тому Він Сам вирішив відкритися людству і врятувати його завдяки проповіді Євангелія. На жаль, часто трапляється: що кращу освіту мають деякі люди, то важче їм прийняти просту, щиру віру в Бога. Не будь ми обачні, і надмірна кількість знань, міркувань, по суті, може дуже нашкодити нам, адже пізнаємо ми Господа лише своїм духом і серцем — а не розумом. Отож нехай ваша віра завжди спирається на Божу силу замість людської філософії.


СЛОВО ВІД БОГА НА СЬОГОДНІ: Божа сила спроможна здолати будь-яку перешкоду, що постає на вашому життєвому шляху.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon