Приносьте добрий плід

Приносьте добрий плід

Отець Мій прославиться (і вшанується) в тому, якщо (ви) рясно зародите,(тобто принесете добрий плід,) й будете (дійсно варті того, щоб називатися) учнями Моїми. —Іван 15:8, АМР

Ісус у нашому сьогоднішньому вірші говорить про те, що Бог-Отець прославляється тоді, коли ми приносимо добрий плід. Також у Євангелії від Матвія 12:33 Він згадує, що “дерево пізнається по плодах”, які приносить, а в Євангелії від Матвія 7:15–16 Він застосовує той самий принцип до людей. Отож всі наведені вище вірші свідчать про те, що ми, віруючі люди, маємо зважати на плід, який приносимо. Хочу наголосити, що ним має бути добрий плід Святого Духа (див. До Галатів 5:22–23), та як його здобути?

Усім нам відомо, що Бог — наче палючий вогонь; а Ісус прийшов на землю для того, щоб хрестити нас Святим Духом і вогнем. Отож не дозволивши Божому вогню палати в нашому серці, ми ніколи не матимемо плоду Святого Духа у своєму житті.

Думка про те, що Бог очікує від нас доброго плоду, здається нам захоплюючою, допоки не усвідомимо, що процес плодоношення вимагає постійного обрізання. Ісус сказав: “Усяку галузку в Мене, що плоду не приносить (або перестає приносити плід), Він відтинає, (відрізає, віднімає;) але всяку (галузку), що (без упину) плід родить, обчищає її (й постійно обрізає), щоб рясніше родила (й приносила ще рясніший, багатший і досконаліший плід)” (Іван 15:2, АМР). Так само, як і вогонь, обрізання символізує роботу Святого Духа в нашому житті. Вогонь потрібний для очищення й смерті плоті; обрізання ж — для подальшого росту. Усе мертве, усі галузки, які в процесі росту рухаються в неправильному напрямку, потрібно відтинати, щоб ми не припиняли зростати, як “дерева праведності”, і приносили рясний плід для Бога (Ісая 61:3).


СЛОВО ВІД БОГА НА СЬОГОДНІ: Коли Бог щось відтинає від вашого життя, Він завжди робить це лише для того, щоб підготувати місце для чогось кращого.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon