Пройдіть через долину

Пройдіть через долину

Коли я піду хоча б навіть (глибокою) долиною смертної темряви, (де не світить сонце,) то не буду боятися злого, бо Ти при мені, Твоє жезло (захищає мене, а) Твій посох мене (веде у правильному напрямку і) втішає! —Псалом 22:4, АМР

Воно й не дивина, що часто-густо ми розповідаємо про те, через що зараз “проходимо у своєму житті”. І добра новина в тому, що посеред своїх неприємностей і негод ми не застрягаємо, не маючи жодної можливості вибратися з них — ми лише проходимо через усе це. Нагадаю, що Бог не обіцяє нам безтурботного, безхмарного життя, натомість запевняє, що буде з нами поруч, ніколи не залишить і не покине. Відтак проводячи нас через щось, Він завжди навчить важливих уроків, що в майбутньому неодмінно стануть у нагоді.

Вірю, що ви розумієте, наскільки важливо чути голос Бога, проходячи через певні труднощі, адже завжди потрібно знати, в якому напрямку рухатися. Отож що нам робити? Як довго триватиме це випробування? Скільки часу потрібно на розв’язання цієї проблеми? У наведеному вище псалмі читаємо, що Господь вестиме нас за собою, коли проходитимемо долиною смертної темряви. Отже, довіряй ми Богові — і Він, попри перешкоди, допоможе нам не здатися на півдорозі.

Згідно з Посланням до Євреїв, Господь бажає, аби ми дійшли з Ним кінця і наприкінці нашого шляху усвідомили, що наша надія нас не підвела (див. До Євреїв 6:11). Сатана мріє, щоб ми розчарувалися й відступили, однак Бог дає нам силу пройти через все — таку потрібну для здолання всіх перешкод на життєвому шляху. Не будьте людиною, яка, щось почавши, не доводить цього до завершення, ба раптом їй стає важко. Ще при початку маєте визначити, зважити, чого це вам вартуватиме, й переконатися в наявності всього потрібного для доведення діла до кінця, щоб не осоромитися. Це ж, у свою чергу, потребуватиме від вас витривалості — тобто здатності рухатися вперед навіть після того, як усі приємні відчуття зникнуть, а ваші колишні супутники зупиняться й здадуться. Тож нехай пророчими для вас виявляться слова: йдіть із Богом до кінця — і ваша віра буде винагороджена!


СЛОВО ВІД БОГА НА СЬОГОДНІ: Навіть проходячи у своєму житті долини й тіснини, пам’ятайте — Бог завжди утішатиме вас і вестиме за Собою.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon