Чисті серцем Бога побачать

Чисті серцем Бога побачать

Блаженні, (щасливі, мають добру вдачу, достойні заздрості й духовно процвітають) чисті серцем, (оскільки вони мають щастя, яке може дати лише Божа прихильність і особливо одкровення про Його благодать, що не залежить від зовнішніх обставин). Вони будуть бачити Бога. —Матвій 5:8, АМР

Маючи чисте серце, ми зможемо чітко чути Божий голос, а відтак будемо спроможні побачити й зрозуміти Божий план для власного життя. Проте зазначу, що ми не почуватимемося так, ніби живемо безцільно, і аж ніяк не будемо розгублені. Стан нашого серця є вкрай важливим для Бога. Якщо наша прихована внутрішня людина займає правильне положення перед Богом, то Йому це неймовірно догоджає (див. 1 Петра 3:3–4). За Біблією, мусимо старанно стерегти своє серце, оскільки з нього походить життя (див. Приповісті 4:23).

Тож принагідно хочу закликати вас дослідити ваше серце, ставлення й думки, перевірити, чи є в них щось таке, із чим Бог не погодився б. Чи тримаєте ви в серці гіркоту, образи? Чи ви дозволили критиці або осуду вкоренитися у своєму серці? Чи ніжне ваше серце, або черстве й огрубіле? Чи з готовністю ви сприймаєте думки й ідеї інших людей, або ж закриваєте від них своє серце? Згідно з Біблією, ми відповідальні за підтримання свого серця в правильному положенні — тож дбаймо про нього й оберігаймо його.

Серце як фізичний орган є найголовнішим органом людського тіла. Якщо воно болить або не працює належним чином, то це може стати причиною фізичної смерті людини. Проте зауважу, що ставлення нашого серця також не варто сприймати як щось другорядне. Бо дозволь ми серцю наповнитися чимось хвороботворним або нечистим, і це певним чином вплине на якість нашого життя.


СЛОВО ВІД БОГА НА СЬОГОДНІ: Просіть Бога сьогодні й щодня показувати вам будь-який стан (або ставлення) вашого серця, що маєте змінитися.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon