Bog govori da bi nam pomogao

„I dogodit će se u onaj dan da će se breme njegovo skinuti s tvog ramena, i jaram njegov s tvojega vrata; i zbog pomazanja jaram će se skršiti.“ – Izaija 10:27

Kad ti Bog govori o problemu koji treba riješiti u tvom životu, ne bi ga trebao odlagati. Vjeruj da imaš pomazanje koje je snaga i sposobnost Duha Svetoga da slomiš svaki okov koji te drži.

Ako odlažeš suočavanje s problemom dok ne dobiješ želju suočiti se s njim, možda ćeš doći u situaciju suočiti se s tim bez Božje snage ili pomazanja.

Često želimo raditi stvari u svoje vrijeme, a mučimo se i borimo jer to nije pomazano od Boga u trenutku kad mi odlučimo nositi se s tim.

Na primjer, postoje trenuci kada se osjećam kao da se želim suočiti s nekim zaposlenikom, ali znam da bi bilo pametnije da se neko vrijeme molim za to i pustim Boga da pripremi srce te osobe. Kad slijedim Božji raspored, uvijek imam Njegovo pomazanje obaviti to. Naučila sam rješavati probleme kad Bog želi da ih rješavam, a ostaviti ih sa strane kad želi da čekam.  Također sam imala frustrirajuće iskustvo u pokušaju mijenjanja same sebe iznova i iznova bez čekanja na Božje vrijeme i pomoć. Božje pomazanje mora biti prisutno da bi nešto uspjelo u našem životu.

Kad nas Bog osvjedoči na nešto što se mora promijeniti u našem životu, to znači da nas je pripremio suočiti se s tim. Možda se ne osjećamo spremno, ali možemo vjerovati da je Njegovo vrijeme savršeno i da je Njegovo pomazanje prisutno da slomi svaki jaram koji koči našu potpunu slobodu. Naučila sam reći: “Gospodine, možda se ne osjećam spremno, ali ako Ti  kažeš da je vrijeme sada, vjerujem da je Tvoja sila sa mnom i voljna sam ti biti poslušna.”

Kad iskoračiš s vjerom da se suočiš s problemima, shvatit ćeš da su prisutni mudrost, milost, snaga i sposobnost koja ti je potrebna. Obavezno provedi puno kvalitetnog vremena s Bogom jer je Njegova prisutnost pomazanje koje uništava jaram ropstva u našem životu. 

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Ne ostavljaj za drugi dan ono s čime On želi danas da se pozabaviš.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon