Moli za sve i ne boj se ničega

Moli za sve i ne boj se ničega

„Budite hrabri i jaka srca, svi koji se u Jahvu uzdate!“ – Psalam 31: 23

Prije nekog vremena osjetila sam kako mi Gospodin govori: „Moli se za sve i ne boj se ničega.“ U sljedećih nekoliko tjedana pokazao mi je različite stvari o molitvi nasuprot strahu. Mnoge od njih bavile su se malim područjima u kojima bi se strah pokušao uvući u moj život stvarajući mi probleme. Pokazao mi je da je u svakom situaciji, bez obzira koliko bio velika i važna ili mala i beznačajna, rješenje bi bila molitva.

Ponekad smo uplašeni i fokusiramo se na svoje okolnosti. Što se više fokusiramo na problem, to je strah veći. Umjesto toga, možemo odlučiti zadržati fokus na Bogu. On je u kadar riješiti sve s čim bismo se mogli suočiti u ovom životu.

Bog je obećao da će nas osnažiti i ojačati kako bismo se nosili s poteškoćama, držati nas i podupirati svojom pobjedničkom desnicom (Izaija 41:10). Također nam zapovijeda da se ne bojimo. Ali zapamti, On nam ne zapovijeda da nikada ne osjećamo strah, nego da ne dopustimo strahu kontrolirati nas.

Gospodin nam danas govori: „Ne bojte se, ja ću vam pomoći.“ Ali nikada ne doživljavamo Božju pomoć dok ne budemo dovoljno poslušni da iskoračimo u vjeri.


Nemoj posustati kad strah dođe. Vjeruj Gospodinu i nastavi koračati naprijed.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon