Nauči voljeti sebe

Nauči voljeti sebe

„Iz daljine mu se Jahve ukaza: Ljubavlju vječnom ljubim te, zato ti sačuvah milost.“ – Jeremija 31: 3

Mnogi ljudi zapravo ne vole sebe. Vrlo su samokritični; odbacuju sami sebe i ponekad se čak i mrze. Biblija nas uči da ne smijemo biti sebični i samoživi, ali nas nikada ne upućuje da ne volimo sebe na uravnotežen način. Često kažem: „Ne budi zaljubljen u sebe, nego voli sebe.“ Ako ne voliš sebe, osjećat ćeš se jadno jer iz svoje kože ne možeš pobjeći. Ti si jedina osoba od koje nikada nećeš moći pobjeći, pa čak ni na jedan trenutak svog života.

Jednom sam čula kako je mlada žena zamolila pastora da se moli za nju jer mrzi samu sebe. Pogledao ju je i s razočaranjem napravio korak unatrag. Vrlo je jasno rekao: “Što mislite tko ste vi da mrzite samu sebe nakon što je Bog poslao svog jedinorođenog Sina da tako užasno pati i umre umjesto vas? Ako vas je Bog toliko volio, sigurno možete i vi voljeti samu sebe.”

Njegova izjava joj je otvorila oči te je započela svoj put učenja ljubavi i prihvaćanja sebe. Pozivam i tebe da učiniš isto. Napravite korak vjere i reci: „Prihvaćam i volim sebe Božjom ljubavlju.”

Kad počneš vidjeti sebe onako kako te Bog vidi, tvoj će se stav i raspoloženje promijeniti. Postat ćeš pozitivnija osoba puna pouzdanja i počet ćeš uživati u svom životu mnogo više.


S obzirom da te Bog voli, i ti možeš voljeti sam sebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon