Bog nam govori pojedinačno

„I uši će tvoje čuti riječ gdje iza tebe govori: “To je put, njime idite”, bilo da vam je krenuti nadesno ili nalijevo.“ – Izaija 30:21

Jedan od razloga zbog kojih nam Bog govori jest da nam pomogne spoznati razliku između ispravnog i pogrešnog kako bismo mogli napraviti dobar izbor. Neke stvari mogu biti pogrešne za jednu osobu, a ispravne za drugu, ili obrnuto, tako da svi trebamo individualni Božji smjer. Naravno, određene opće smjernice za dobro i zlo vrijede za sve; na primjer, svi znamo da su laž, varanje i krađa pogrešni, baš poput mnogo drugih stvari.

Ali, postoje i stvari specifične za nas kao pojedince. Moj sin je bio na putovanju koji je planirao produžiti na jedan dan. Međutim, ujutro se probudio i nije imao mir da ostane, pa se vratio doma. Bog ima različite i jedinstvene planove za svakoga i zna određene stvari o nama koje mi sami ni ne znamo.

Možda ne razumijemo zašto nam Bog govori da ne činimo nešto kad to rade svi oko nas, ali ako nam je srce osjetljivo, vjerovat ćemo Mu i pokoriti se čak i kad ne razumijemo zašto.

Zaključak je – ne moramo znati razlog zašto On nešto traži i zahtijeva od nas; jednostavno moramo biti poslušni Njegovom glasu.

Od vojnika koji se spremaju za bitku se ponekad traži izvođenje smiješnih vježbi koje se čine kao da nemaju smisla. Oni uče raditi ove vježbe odmah i izvršavati naredbe bez propitivanja, čak i kad ne razumiju. Ako su na prvim borbenim linijama i njihovi vođe izdaju zapovijed, mogli bi izgubiti život ako se zaustave i pitaju: „Zašto?“ Na isti način Bog želi da se i mi u svom životu pouzdajemo u Njegovo vodstvo ljubavi i pokoravamo Mu se bez odlaganja i pitanja.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Poslušaj Božji glas i kad ne razumiješ.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon