Bog ti govori

Bog ti govori

„A kada dođe On, Duh Istine [Duh koji daje istinu], uvest će vas u svu istinu [cijelu i potpunu Istinu].“ —Ivan 16:13

Ovo zvuči poprilično jasno, ali vjerujem da postoje mnogo ljudi koji još uvijek sumnjaju da Bog stvarno govori ljudima. Jesi li se ikada zapitao o ovome? Pitaš li se hoće li Bog progovoriti tebi? Rado ćeš znati da je odgovor:’da’.

Pred kraj svoga vremena na zemlji, Isus je rekao svojim učenicima: “Imao bih vam još mnogo toga reći, ali sada ne možete nositi. A kada dođe On, Duh Istine [Duh koji daje istinu], uvest će vas u svu istinu [cijelu i potpunu Istinu].“ – Ivan 16:12-13

Kad je Isus govorio ove riječi, govorio je ljudima s kojima je proveo prethodne tri godine…a ipak je imao još toga da ih uči. Iznenađujuće, ja bih mislila da znam sve što se može znati da je Isus proveo sa mnom tri godine, dan i noć.

Ali Isus uvijek ima još nešto za reći jer ćemo se mi uvijek suočavati sa novim situacijama u životu kroz koje On želi da nas vodi. Zato smo primili Duha Svetoga – tako da možemo čuti Boga kako nam govori, iako možda nije fizički pred nama.

Kroz Krista i moć Duha Svetoga, Bog želi razgovarati s tobom svakodnevno, licem u lice. On te želi voditi korak po korak prema dobrim stvarima koje ima za tebe.

Nebeski Otac će dati dar Duha Svetog svima koji Ga traže (vidi Luka 11:13). Želim ponovno naglasiti da svatko od nas  može svakodnevno čuti Božji glas i biti vođen Duhom Svetim.

Slušaš li Ga?


Molitva

Bože, tražim da me vodi Duh Sveti. Vjerujem da mi govoriš i želim znati što mi imaš reći.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon