Živ poput otkucaja srca

Živ poput otkucaja srca

„Da, oni koji žive po tijelu, teže za onim što je tjelesno; a koji po Duhu, za onim što je Duhovo.“ – Rimljanima 8:5

Kao vjernicima, ispravan način razmišljanja je iznimno važan da ne možemo živjeti bez njega. Životan je poput otkucaja naših srca jer mnogi problemi s kojima se susretnemo su ukorijenjeni u pogrešnom načinu razmišljanja koje nije utemeljeno na istini.

Ispravno i zdravo razmišljanje je rezultat redovitog, osobnog zajedništva s Bogom kroz molitvu i Riječ. Iznimno je važno razumjeti da se naš život neće promijeniti dok se naš način razmišljanja ne promijeni jer će naše misli uroditi plodom. Kad ti i ja imamo dobre misli, naši životi donose dobar plod. Kad razmišljamo negativno, naši životi donose loš plod.

Što duže služim Bogu i proučavam Njegovu Riječ, to više shvaćam koliko je važno da sam svjesna onoga što se događa u mom umu. Kamo misli idu, čovjek slijedi. Kontinuirano nadgledanje naših misli je jedini način držati ih u suglasnosti s Božjom Riječju i pobijediti u bitci protiv neprijatelja.


Molitva:

Duše Sveti, pokazao si mi da je ispravno razmišljanje iznimno važno. Tražit ću Te i redovito proučavati Tvoju Riječ kako bih mogao razmišljati na ispravan način.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon