Pogrešna vrsta ‘mučenika’

Pogrešna vrsta 'mučenika'

„Ti naprotiv, kada  daješ milostinju – neka ti ne zna ljevica što čini desnica.“ – Matej 6:3

Svi znamo što je mučenik. Svi smo čuli srceparajuće priče o junačkim muškarcima i ženama koji su umrli za Krista. Ali postoji i druga vrsta mučenika koji nisu hrabri i plemeniti – veliki i kontinuirani mučenik koji je uvijek spreman podijeliti svoju bol ukoliko postoji netko tko sluša. Ovakva vrsta mučenika želi da svi znaju kakve žrtve on podnosi u svom životu.

Tako je lako upasti u zamku mučeništva. Mi počnemo služiti našim prijateljima i porodici, i volimo to. Ali nakon nekog vremena, naša srca se mijenjaju i počnemo očekivati nešto za uzvrat. Na kraju više nemamo srce sluge. Naš stav postaje gorak i ubrzo saznajemo da nas obuzima samosažaljenje. Postajemo mučenici.

Biblija nas uči da kad dajemo – neka nam ne zna ljevica što čini desnica. Drugim riječima, Bog želi da služimo ne dajući pažnju tome vide i prepoznaju li nas drugi. Jesi li upao u zamku mučenika? Ako jesi, traži od Boga da ti da Njegovo srce tako da možeš nesebično davati bez brige hoćeš li biti prepoznat.


Molitva:

Duše Sveti, pokaži mi jesam li upao u zamku mučeništva. Želim imati Tvoje srce koje služi tako da mogu drugima davati onako kako Ti želiš, nesebično i sa svom radošću.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon