‘Kušani’ na dobro

'Kušani' na dobro

„Tko dakle misli da stoji, neka pazi da ne padne.“ – 1. Korinćanima 10:12

Jedna stvar koja nas uvlači u kušnju na grijeh jest visoko razmišljanje o sebi i pretjerano uzdanje u same sebe. Ovo je stav koji neprijatelj ohrabruje. Ponosni smo i mislimo da smo dobro, ali tada nas Sotona iskušava i mi upadamo u grijeh.

Sljedeća izjava bi te mogla šokirati: Trebaš znati da postoji i dobra vrsta iskušenja. Trebamo znati da nas Sotona kuša na zlo, dok s druge strane, Bog nas kuša na dobro.  Svaki put kad neprijatelj stavi pred tebe loše odluke, Bog uvijek ima spremnu jednu dobru.

Kad se nađeš preplavljen iskušenjem na grijeh, sjeti se da Duh Sveti, koji je mnogo snažniji od neprijatelja, također želi da te preplavi, ali na dobar način. Želi utjecati na tebe da činiš velike stvari ako Mu dopustiš.

Bog želi sačuvati naše živote. On nas želi ojačati tako da bez obzira kroz što prolazimo, mi ćemo biti zaštićeni, pod Njegovom zaštitom. Kad te Bog kuša da činiš dobro, najbolje što možeš je biti poslušan.


Molitva:

Duše Sveti, želim slušati i biti poslušan Tvojim ‘dobrim’ iskušenjima. Kad me neprijatelj pokušava srušiti, pokaži mi Tvoju volju i put kojim mi je ići.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon