Suoči se sa svojom ljutnjom

Suoči se sa svojom ljutnjom

„Ne nagli u srdžbu, jer srdžba počiva u srcu luđaka.“ – Propovjednik 7:9

Svaka ljutnja, bez obzira na njen uzrok, ima isti učinak na naš život. Uznemiruje nas i uzrokuje da se osjećamo pod pritiskom. Držati bijes u nama i pretvarati se da ne postoji može biti opasno za naše zdravlje. Većinom sami sebe povrijedimo, a osoba na koju smo ljuti nije ni svjesna toga.

Ja sam se borila s užasnom ljutnjom sve dok mi Bog nije pokazao kako da se suočim s njom i nadvladam je. Na kraju sam naučila kako da obradim svoj bijes. To je bilo mjesto novog početka za mene.

Kad se suočiš s ljutnjom na Božji način, možeš ga pobijediti. Duh Sveti nam daje silu ostati stabilni i čvrsti, i hodati u plodovima Duha. Imamo moć oprostiti onima koji su nas povrijedili i ljubiti one koje je teško ljubiti.

Stoga, moramo preuzeti odgovornost za našu ljutnju i naučiti nositi se s njom. Umjesto da držiš sve unutra, traži od Gospodina da ti pomogne kako da je pustiš. Obradi je i riješi je se i to će te osloboditi od pritisaka.


Molitva:

Gospodine, ne želim držati ljutnju u sebi jer znam da to nije dobro za mene i Tebi nije ugodno. Molim za Tvoju pomoć da nadvladam ljutnju u svom životu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon