Samokontrola u svakom području

Samokontrola u svakom području

„Duha Istine, kojega svijet ne može primiti jer ga ne vidi i ne poznaje. Vi ga poznajete jer kod vas ostaje i u vama je.“ – Ivan 14:17

U Bibliji postoje određene poruke koje se odnose na sve, a samokontrola je jedna od njih. Nije važno kakav problem imaš u životu, samokontrola je važna u svakom području. Ako se ne discipliniramo, naši osjećaji će upravljati s nama i naš život će biti bijedan.

Vježbanje samokontrole znači živjeti umjereno. Za sve u životu su potrebne kvalitetne i dobre odluke i disciplina da bi se to dogodilo. Financijski dugovi se događaju kad ne možemo kontrolirati naše navike trošenja, a loše zdravlje slijedi kad ne možemo kontrolirati naše navike u ishrani itd.

Kad se nalazimo u situaciji koja izgleda kao da se iz nje ne možemo izvući, zahtijevat će se od nas puno discipline i samokontrole. Hvala Bogu pa nam je dao Duha Svetog da živi u nama i pomaže nam. Ako si se nanovo rodio i ti imaš u sebi Kristov Duh – s plodom samokontrole. Možda ga još uvijek nisi razvio, ali znaj da je tu. Imaš ono što je potrebno. Odluči razvijati samokontrolu kroz svoj odnos s Duhom Svetim.


Molitva:

Bože, hvala Ti što si mi dao plod discipline i samokontrole. Snagom Tvog Duha u meni, učinit ću ono što mi kažeš i neću biti kontroliran svojim osjećajima.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon