Čekati s očekivanjem

Čekati s očekivanjem

„Išćite, i dat će vam se! Tražite, i naći ćete! Kucajte, i otvorit će vam se!“ – Matej 7:7

Jesi li nekad molio za neku situaciju u tvom životu i čekao na proboj? Pitaš li se zašto odgovor još uvijek nije došao? Osjećaš li se kao da te pobjeda mimoilazi?

Ponekad kad molimo dugo i naporno za neke naše životne situacije i kad odgovor ne dolazi, nekako naučimo živjeti s tim. Nastavljamo s našim svakodnevnim obavezama pitajući se hoće li i kada će Bog odgovoriti. Bog čuje tvoje molitve i On radi na tome iako možda ne znamo sve detalje. Situacija se može promijeniti iznenada – brzo, bez ikakvog upozorenja!

Do tada možemo čekati pasivno ili čekati s očekivanjem. Pasivna osoba lako odustaje, ali s druge strane, osoba koja ima očekivanje je puna nade, vjeruje da je odgovor odmah iza ugla i treba stići svakog trenutka. Njena vjera nije pasivna. Njeno srce je puno nade, očekuje da se problem svaki trenutak riješi. Takva osoba se probudi svako jutro očekujući odgovor. Može čekati i čekati, ali nastavit će tražiti i kucati sve dok, iznenada, Bog ne preokrene cijelu situaciju.


Molitva

Bože, želim čekati u očekivanju, a ne pasivno. Nastavljam tražiti proboj za moju situaciju jer znam dobro da ćeš mi ga dati u pravo vrijeme.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon