Biti osoba koji ugađa Bogu, a ne ljudima

Biti osoba koji ugađa Bogu, a ne ljudima

„Doista, nastojim li ovo pridobiti ljude ili Boga? Ili idem li za tim da ljudima ugodim? Kad bih sveudilj nastojao ljudima ugađati, ne bih bio Kristov sluga.“ – Galaćanima 1:10

Jesi li osoba kojom te je Bog stvorio ili želiš živjeti ugađajući ljudima? Prema ovom stihu, Božja volja za nas je da ugađamo Njemu i budemo ono što On želi da budemo.

Kad odlučiš biti osoba kojom te je Bog stvorio, jedinstvena, drugačija od svih ostalih – možeš očekivati nešto kritike od drugih. Neće uvijek biti lako nositi se s tim, ali se nećeš svidjeti sam sebi ukoliko ideš protiv vlastitih uvjerenja.

Ići zajedno s gomilom, a u svom srcu znaš da Bog za tebe ima drugačiji put, jest razlog zašto ljudi ne uspijevaju biti ono što jesu.

Želim te ohrabriti da istupiš i budeš osoba kakvom te je Bog stvorio da budeš. Ne dopusti da ponašanje drugih i način na koji se odnose prema tebi određuje tvoju vrijednost. Imaj hrabrosti biti drugačiji i nositi se s kritikom.

Zapamti da te Bog prihvaća i voli. Stvorio te takvim kakav jesi s razlogom. Imaš nešto posebno za ponuditi.


Molitva:

Bože, ne želim živjeti pokušavajući ugoditi ljudima. Usuđujem se biti drugačiji. Želim živjeti u Tvojoj naklonosti i biti osoba kakvom Ti želiš da budem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon