Čvrsto se drži

Čvrsto se drži

„Jahve, moj Gospodin, moja je snaga, On mi daje noge poput košutinih i vodi me [ne da stojim u strahu nego da hodam] na visine [ nevolje, patnje i odgovornosti].“ – Habakuk 3:19 prošireni prijevod

Starozavjetni prorok Habakuk govorio je o teškim vremenima, nazivajući ih ‘visine’, rekavši da mu je Bog dao noge poput košutinih i vodio ga na visine.

‘Košuta’ se odnosi na određenu vrstu jelena koja je spretna penjati se po planinama. Može se penjati okomitim stijenama i skakati po obodima sa lakoćom. Ovo je Božja volja za nas: kad nas snađu poteškoće, ne trebamo ustuknuti ili se uplašiti.

Da bismo uistinu bili pobjednici, možemo sazrjeti do mjesta gdje se ne bojimo teških sezona već nam one postanu izazov. U Habakukuku 3:19 se ta ‘uzvišena mjesta’ nazivaju ‘nevoljama, patnjama i odgovornostima’. To je zato što kroz takve sezone rastemo.

Ako se osvrneš na svoj život, vidjet ćeš da se većina tvog duhovnog rasta nije dogodila u lakim razdobljima života; rasteš tijekom poteškoća. Tada ćeš u lakim vremenima koja dolaze moći uživati u onome što si stekao u teškim vremenima. Život je ispunjen mješavinom skromnosti i izobilja (Filipljanima 4:12), a oboje je vrijedno i potrebno.


Bog često svoj najdublji posao obavlja tijekom najtežih situacija.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon