Dobar korijen = dobar plod!

Dobar korijen = dobar plod!

„Dakle, kao što primiste Krista Isusa, Gospodina, tako u njemu živite, ukorijenjeni i nadograđivani na njemu i učvršćivani u vjeri, kako ste poučeni, te obilujući njome sa zahvalnošću.“ – Kološanima 2:6-7

Važno je shvatiti da naše ponašanje dolazi od nečega. Loše ponašanje je poput lošeg ploda lošeg stabla s lošim korijenom. Možeš provesti cijeli život baveći se vanjskim plodovima, ali loš plod će se očitovati negdje drugdje ako korijen nije eliminiran. Princip nikada ne uspijeva: truli plodovi dolaze od trulog korijena, a dobri plodovi dolaze od dobrih korijena.

Da bi se stvarno izborio s lošim plodovima, moraš slijediti Pavlovo upozorenje u poslanici Kološanima i biti “ukorijenjen“ u Bogu.

Možda ćeš morati pažljivo ispitati vlastito korijenje. Ako bude neugodno, štetno ili uvredljivo, nemoj se obeshrabriti; možeš biti presađen iz te loše zemlje u dobro tlo Isusa Krista, kako bi se ukorijenio i utemeljio u Njegovoj ljubavi.

Zapamti, iskorijeniti nešto može biti bolno. Biti ponovo zasađen i postati ukorijenjen i utemeljen je proces koji zahtijeva vrijeme i napor, ali vjerom i strpljivošću baštinimo Božja obećanja.

Moja molitva za tebe je da budeš duboko zasađen i ukorijenjen u Kristu, i rodiš dobre plodove gdje god ideš!

Molitva:

Gospodine, pomozi mi presaditi moje korijenje iz lošeg tla i ukorijeniti se duboko u  Kristu da bih mogao biti dobro stablo s dobrim korijenom i donijeti dobar plod. Znam da može biti bolno, ali kroz vjeru i strpljenje, Ti mi možeš pomoći promijeniti stvari u mom životu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon