Dosezati druge

Dosezati druge

„I dušu svoju otvoriš gladnomu i nasitiš dušu potlačenog, tada će svjetlost tvoja zasjati u tmini i tama će tvoja biti kao podne.“ – Izaija 58:10

Bog strastveno pomaže ljudima koji su povrijeđeni i u potrebi. Tijekom godina, dok je moj odnos s Bogom postajao prisniji i dok je moja ljubav za Njega rasla, postajala sam sve više odlučnija učiniti život neke druge osobe boljim. Božja strast je postala moja strast.

Dosezati druge bi trebalo postati glavni prioritet u kršćanskom životu. Potrebna je odlučnost i predanje da se ispružimo prema drugima, ali to je način na koji Bog želi da živimo. Kada doista daješ sebe drugima, On će te koristiti – „tada će svjetlost tvoja zasjati u tmini i tama će tvoja biti kao podne.“ (Izaija 58:10b)

Ako se ispružiš prema drugima izvan tvojih životnih okolnosti i donosiš ljubav Kristovu drugima, tvoj mir i radost će se povećati, a borbe koje prolaziš će izblijediti. Osjetit ćeš nevjerojatno zadovoljstvo jer činiš svijet drugačijim.

Stoga razmisli o ovome: trebaš li preurediti svoje prioritete i da Božja strast postane i tvoja strast? Traži od Njega da ti pokaže kako se možeš protegnuti prema drugima i donijeti Njegovo svjetlo i ljubav onima kojima to najviše treba.

Molitva:

Gospodine, želim da Tvoja strast bude moja strast. Pokaži mi kako prilagoditi svoje prioritete i doprijeti do drugih onako kako Ti želiš.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon