Osveta je Božja

Osveta je Božja

„Ne osvećujte se, ljubljeni, nego dajte mjesta Božjem gnjevu. Ta pisano je: Moja je odmazda, ja ću je vratiti, veli Gospodin.“ – Rimljanima 12:19

Kad nas netko naljuti, Sotona nas voli uznemiriti. Odgovoriti milosrđem i oproštenjem izravna je suprotnost onome što neprijatelj želi da učiniš, jer to pobija njegov plan da te drži uzrujanim. To ne dolazi prirodno i nije uvijek jednostavno, ali kad radimo ono što možemo, Bog će učiniti ono što ne možemo.

Kad te netko naljuti i uvrijedi, prirodni odgovor mnogima od nas bi bio vratiti im istom mjerom. Taj krug nikada ne prestaje! Ako se uhvatimo za ljutnju, samo ćemo ispasti blesavi. Moramo predati  ljutnju i ljude koji su ju prouzrokovali Bogu i dopustiti Njemu pobrinuti se za to. Odmazda (osveta) je moja, ja ću je vratiti, veli Gospodin.

Pouzdaj se u Boga i On će se pobrinuti za tebe i zaštiti te. Ne možeš promijeniti ono što se dogodilo, ali kad predaš to Bogu, On će iskoristiti to da učini nešto dobro u tvom životu.“


Molitva:

Bože, vjerujem da je osveta Tvoja i da vraćati ljudima istom mjerom nije ono što Ti želiš. Predajem ti svoju ljutnju i vjerujem da ćeš se Ti pobrinuti za mene.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon