Hrabrost I Poslušnost

Hrabrost i poslušnost

„Poslije tih događaja Jahve uputi Abramu riječ u ukazanju: “Ne boj se, Abrame, ja sam ti zaštita; a nagrada tvoja bit će vrlo velika!“ – Postanak 15:1

U Postanku 12:1, Bog je Abrahamu dao zapovijed. Rekao mu je: „Idi iz zemlje svoje, iz zavičaja i doma očinskog, u krajeve koje ću ti pokazati.“ Da je Abraham pokleknuo u sumnji i neizvjesnosti, ostatak priče se nikada ne bi dogodio. Nikada ne bi doživio Boga kao svoj Štit i nikada ne bi primio svoju izuzetno veliku nagradu.

Na isti način, da Jošua nije pobijedio svoj strah i bio poslušan Božjoj zapovijedi da povede narod u Obećanu zemlju, ni on ni oni nikada ne bi uživali u svemu što je Bog za njih planirao i pripremio.

U Božjoj Riječi postoji sila koja nas oprema da ne klecamo svojim koljenima kad se suočavamo sa strašnim neizvjesnostima. Možemo činiti ono što Bog želi od nas čak i ako se moramo suprotstaviti strahu. Kad nas okolnosti zastraše, možemo reći: „Gospodine, ojačaj me. Uz Tvoju pomoć želim učiniti ono što si mi rekao jer je to Tvoja volja za moj život. Odlučio sam da mojim životom neće upravljati strah već Tvoja Riječ.


Bog nas ne oslobodi uvijek ‘od’ nevolja; često nas vodi ‘kroz’ njih.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon