Pouzdanje u Kristu

Pouzdanje

„Jer mi smo obrezanje, mi koji u Duhu Božjemu obavljamo bogoslužje i dičimo se Kristom Isusom, a ne pouzdajemo se u tijelo.“ – Filipljanima 3:3

Pravo samopouzdanje nikada ne proizlazi iz toga kako se osjećamo ili što možemo ili ne možemo učiniti – proizlazi iz otkrivenja tko smo mi u Kristu. Kad doista znamo koliko nas Bog voli i primimo iscjeljenje od prošlosti, tada više ne osjećamo potrebu da naše pouzdanje temeljimo na tjelesnim stvarima.

Sjećam se, davno sam se borila sa nedostatkom pouzdanja jer nisam imala fakultetsku diplomu kao većina propovjednika koje poznajem.  Hvala Bogu, pa sam se počela fokusirati na Njegovu bezuvjetnu ljubav koju ima za mene i naučila temeljiti svoje pouzdanje na tome što Njegova Riječ kaže tko sam – Njegova pravednost u Kristu Isusu (vidi 2. Korinćanima 5:21)

Isus želi obnoviti istinsko pouzdanje u tvom životu tako što će te iscijeliti od stvari iz tvoje prošlosti koje su iskrivile tvoj pogled na samoga sebe. Kad gledaš kao što Bog gleda umjesto da se stalno preispituješ što je s tobom krivo, počet ćeš hodati u pouzdanju koje proizlazi iz odnosa s Bogom.


Molitva:

Bože, pomozi mi da shvatim tko sam u Kristu i primim Tvoje iscjeljenje u svojim mislima i emocijama. Donosim odluku da ću se pouzdavati u Tebe!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon