Isus, tvoj Princ mira

Isus, tvoj Princ mira

„Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem. Dajem vam ga, ali ne kao što svijet daje. Neka se ne uznemiruje vaše srce i neka se ne straši.“ – Ivan 14:27

Kad smo pod stresom, obično pokušavamo ukloniti stvari koje uzrokuju naše probleme. No izvor stresa zapravo nisu naše poteškoće, okolnosti i situacije. Stres dolazi kada pristupamo problemima sa svjetovnom perspektivom, a ne vjerom u Isusa Krista, Princa mira.

Isusova krv je ta koja je kupila naš mir. Naš mir je dar od Njega, ali moramo biti spremni promijeniti svoj pristup životu. Ne možemo biti anksiozni, frustrirani, ogorčeni, puni svađe i uvreda, krutih legalističkih stavova i uživati u miru Božjem.

Iako ćemo se morati suočiti sa stvarima koje nas uznemiravaju, možemo imati Isusov mir jer je On pobijedio svijet i lišio ga moći nanijeti nam štetu (Ivan 16:33). Ostavio nam je moć da ‘prestanemo dopuštati’ biti ‘uznemireni’! Mir ti je dostupan; sve što trebaš je odabrati ga!

Princ mira, Isus, koji živi u onima koji su ga primili, zna i otkrit će nam konkretne korake koje moramo poduzeti u svakoj situaciji da bi nas odveo u mir.


Apsolutno je čudesno što sve možemo postići u Kristu ako živimo iz dana u dan u Njegovom miru.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon