Kada život ne ide prema planu

Kada život ne ide prema planu

„Sigurni smo i znamo da [zato što je Bog sudionik u njihovom trudu], sve uspijeva [usklađuje se sa planom] za dobro onima koji ljube Boga i pozvani su po [Njegovoj] zamisli i namjeri.“ —Rimljanima8:28 (prošireni prijevod Biblije)

Apostol Pavao nam govori u Rimljanima 8:28 da onima koji Boga ljube sve ide na dobro. Možeš primijetiti da Pavao ovdje ne kaže da su sve stvari dobre, ali Bog to sve izvodi na dobro.

Također, Pavao nam u Rimljanima 12:16 kaže da se radije prilagodimo [ljudima, stvarima] (prošireni prijevod Biblije). Poanta je da moramo naučiti postati osoba koja pravi planove, ali koja neće odustati ako taj plan ne uspije.

Recimo da uđeš u svoj automobil i neće upaliti. Postoje dva načina kako možeš gledati na tu situaciju.

Možeš misliti:“Znao sam! Moji planovi uvijek propadnu.“ Ili možeš reći: “U redu, moram ostati doma; nema problema. Vjerujem da je ova promjena plana za moje dobro. Bog je u kontroli.“

Dopusti Bogu da bude tvoj štit, Onaj koji ti podiže glavu (vidi Psalam 3:3).

On želi podići tvoju nadu, stavove, raspoloženje, glavu, ruke, srce – cjelokupni tvoj život. Zapamti, čak i kada stvari u životu ne idu po planu, On je i dalje dobar.


Molitva

Gospodine, znam da si Ti u kontroli  i izvodiš sve na dobro. Kada moji planovi ne uspiju, pomozi mi da vidim ono što je dobro i ostanem pozitivan.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon