Kako putovati glatkim putem

Kako putovati glatkim putem

„Pohranio je umnost za čestite, štit je onih koji hode u nedužnosti.  On štiti staze pravde i čuva put pobožnika svojih. Tada ćeš razumjeti pravednost i pravdu i pravicu — svaku dobru stazu.“ – Izreke 2:7-9

Na životnom putu nalaze se duhovni ‘znakovi’. Da bismo ostali pod Božjom zaštitom, moramo se pokoravati tim znakovima koji nam govore da vjerujemo Bogu i ne brinemo. Ne boj se i budi hrabar. Ako obratiš pažnju na te znakove, lako ćeš ostati na putu. Iskusit ćeš zaštitu, mir i radost koju samo Bog može pružiti.

Međutim, ako ne obratiš pažnju na znakove, primijetit ćeš da cesta izgleda nejasnija nego inače, i ti nisi toliko siguran u svojim sposobnostima kao što si ranije bio. Možda ćeš postati zabrinut zbog stvari koje te čekaju iza ugla ili čak skreću s puta.

Ti i ja ne trebamo biti zabrinuti jer Bog želi voditi naše pute i sačuvati ih. Zašto gubiti vrijeme ignorirajući Njegove znakove i brinuti se kad to ništa neće riješiti? Imaj stav poslušnosti i kad ugledaš Božji znak, slijedi ga. Kad slijediš Njegove upute, uvijek ćeš sigurno doći na odredište.


Molitva

Duše Sveti, pomozi mi da vidim duhovne znakove koje si mi pripremio na životnom putu. Kad ih ugledam, bit ću im poslušan i kroz život slijediti Tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon