Kako putovati glatkim putem

Kako putovati glatkim putem

„Pohranio je umnost za čestite, štit je onih koji hode u nedužnosti.  On štiti staze pravde i čuva put pobožnika svojih. Tada ćeš razumjeti pravednost i pravdu i pravicu — svaku dobru stazu.“ – Izreke 2:7-9

Na životnom putu nalaze se duhovni ‘znakovi’. Da bismo ostali pod Božjom zaštitom, moramo se pokoravati tim znakovima koji nam govore da vjerujemo Bogu i ne brinemo. Ne boj se i budi hrabar. Ako obratiš pažnju na te znakove, lako ćeš ostati na putu. Iskusit ćeš zaštitu, mir i radost koju samo Bog može pružiti.

Međutim, ako ne obratiš pažnju na znakove, primijetit ćeš da cesta izgleda nejasnija nego inače, i ti nisi toliko siguran u svojim sposobnostima kao što si ranije bio. Možda ćeš postati zabrinut zbog stvari koje te čekaju iza ugla ili čak skreću s puta.

Ti i ja ne trebamo biti zabrinuti jer Bog želi voditi naše pute i sačuvati ih. Zašto gubiti vrijeme ignorirajući Njegove znakove i brinuti se kad to ništa neće riješiti? Imaj stav poslušnosti i kad ugledaš Božji znak, slijedi ga. Kad slijediš Njegove upute, uvijek ćeš sigurno doći na odredište.

Molitva:

Duše Sveti, pomozi mi da vidim duhovne znakove koje si mi pripremio na životnom putu. Kad ih ugledam, bit ću im poslušan i kroz život slijediti Tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon