Ključ kako iskorijeniti đavlov plan

Ključ kako iskorijeniti đavlov plan

„Oduprite mu se; budite čvrsti u vjeri [protiv njegovih napada; ukorijenjeni, utvrđeni, jaki, nepokretni i odlučni] znajući da su ista stradanja određena vašem bratstvu [čitavom Kristovom tijelu] po čitavom svijetu.“ – 1. Petrova 5:9

Ako želiš velike i moćne stvari koje Bog ima za tebe, onda moraš doći do korijena svojih negativnih razmišljanja i riješiti ih. Sve dok se korijen ne ukloni, nastavit će donositi negativne plodove, jedan za drugim.

Prečesto provedemo život baveći se lošim plodovima u našem ponašanju, ali rijetko kopamo dovoljno duboko da dođemo do korijena problema. Kopanje duboko da bismo iskopali loš korijen boli, ali je jedini trajni način rješavanja problema. Možemo ili trpjeti bol promjene čineći ono što je ispravno ili možemo ići za đavlovim planom i trpjeti bol jer smo ostali nepromijenjeni. Cilj mu je držati te zauvijek u starim navikama.

Petar nam govori da se đavlu odupremo čvrsti u vjeri (vidi 1. Petrova 5:9). Moraš odlučiti želiš li bol koja će te odvesti na novu razinu kraljevstva slave ili želiš zadržati svoju staru bol i onaj loš plod koji donosi u tvoj život.

Danas se odupri đavlu i slijedi Duha Svetog prema planu koji Bog ima za tebe.


Molitva

Bože, treba mi Tvoja pomoć oduprijeti se đavlovom planu. Znam da iskopati loš korijen boli, ali ako će me to približiti Tebi, želim to učiniti. Ojačaj me dok se odupirem đavlu i pokoravam Tebi da Te slijedim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon