Kratko i jasno

Kratko i jasno

„Kad molite, ne blebećite kao pogani. Misle da će s mnoštva riječi biti uslišani. Ne nalikujte na njih. Ta zna vaš Otac što vam treba i prije negoli ga zaištete.“ – Matej 6: 7-8

Vjerujem da ako svoj molitveni zahtjev mogu zadržati jednostavnim i ne pokušavajući ga upakirati u previše riječi, čini se da je moja molitva zapravo jasnija i snažnija.

Možemo odlučiti trošiti svoju energiju oslobađajući svoju vjeru, ne ponavljajući fraze koje iznova služe samo da bi molitva bila duga i da bi se odvijala.

Sjećam se vremena kada mi je bilo teško održavati svoje molitve kratkim i jednostavnim. Počela sam shvaćati da je moj problem u molitvi bio taj što nisam imala vjere da će moja molitva biti djelotvorna ako bude kratka, jednostavna i precizna. Upala sam u istu zamku koju čine i mnogi ljudi – mentalitet ‘što duže-to bolje’. Ne zagovaram da bismo se trebali moliti kratko, ali predlažem da svaka molitva bude jednostavna, izravna, precizna i ispunjena vjerom.

Sad kad slijedim Božje upute i kratko i jasno iznesem svoj zahtjev bez stalnog ponavljanja, doživljavam puno veće oslobađanje svoje vjere. I znam da me Bog čuo i da će odgovoriti.


Ako su tvoje molitve komplicirane, pojednostavi ih. Zapamti, Bog čuje tvoje molitve zbog tvoje vjere, a ne zbog količine tvojih riječi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon