Ljubav je strpljiva

Ljubav je strpljiva

„Ljubav je strpljiva…“ – 1. Korinćanima 13:1a

Svijet je danas pun nestrpljivih ljudi. Čini se da se svima žuri. Razina stresa je velika, a pritisak pod kojim živimo često izaziva nestrpljenje. Kršćani se nose s istim pritiscima kao i svi drugi, a mi smo često jednako nestrpljivi kao i svijet, ali ne bismo trebali biti.

Biblija nas uči da je ljubav strpljiva. Što više učimo primati Božju ljubav, voljeti Ga, voljeti one oko sebe i postati strpljiviji. Ovo strpljenje nam pomaže živjeti u miru. Ne žurimo uvijek. Odvojimo vrijeme da čekamo na Gospodina i za zajedništvo s Njim. U svojoj ljubavi, Bog je strpljiv s nama i mi možemo biti strpljivi s drugima.

Kad je tvoj život obilježen ljubavlju, ne samo da ćeš biti strpljiv s drugim ljudima, nego ćeš bit strpljiv i sa samim sobom. Kad pogriješiš, umjesto da se ljutiš na sebe, pokajat ćeš se i ostati u miru. Shvatit ćeš da Bog radi na korigiranju tih stvari u tvom životu i strpljivo ćeš Mu vjerovati da će dovršiti svoje djelo.

Strpljenje je divna vrlina koja se može razviti u tvom životu, ali ključ je približiti se Bogu i vjerovati Mu na svakom koraku. Što se više približavaš Gospodinu, lakše ćeš se osloboditi frustracija svijeta. Pronaći ćeš novi osjećaj smirenosti i mirnog uvjerenja jer je Bog središte tvog života.


Kad naučiš strpljivo reagirati na svaku vrstu kušnji, uvidjet ćeš da živiš kvalitetu života koja se ne samo podnosi, već se u njoj u potpunosti uživa.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon