Sudjelovati u Njegovoj patnji

Sudjelovati u Njegovoj patnji

„Smatram naime da patnje sadašnjega vremena nisu vrijedne usporedbe sa slavom koja se ima objaviti u nama.“ – Rimljanima 8:18

Kao kršćani volimo misao o sudjelovanju u Kristovoj slavi, ali što je sa sudjelovanju u Njegovoj patnji? Isusova žrtva nam daje dar vječnog života i također izobilan život dok smo ovdje na zemlji. Ali Biblija nas uči da moramo trpjeti u vrijeme kušnje ako želimo sudjelovati u Njegovo slavi. Je li vrijedno toga? Prema Rimljanima 8:18, svakako jest!

Skloni smo vjerovati da patimo zbog naših okolnosti i ukoliko bi se one promijenile, mi bismo se ponašali ispravno. Bog želi da postanemo toliko zreli i stabilni da se ponašamo ispravno čak i kad naše okolnosti nisu dobre. Postoje različite razine vjere, a mi većinu vremena želimo iskoristiti našu vjeru da bismo se riješili svih patnji, ali ponekad Božji plan za nas je da iskusimo veću razinu vjere koja će nas voditi kroz životne izazove.

Prečesto se divimo Božjoj oslobađajućoj sili, a previđamo Njegovu zaštitnu, osnažujuću i osposobljavajuću silu. Isus je u Ivanu 16:33 rekao da će nam On dati mir tijekom životnih kušnji i snagu koja nam je potrebna da ih pobijedimo.

Danas te ohrabrujem, ako prolaziš kroz vrijeme patnje, neka se ne plaši tvoje srce jer u Kristu ćeš proći kroz to i sudjelovat ćeš u slavi Božjoj koja će se objaviti!


Molitva

Gospodine, u Rimljanima 8:18 stoji pisano da moje današnje patnje nisu ništa u usporedbi sa slavom koja se ima objaviti dok hodam s Tobom. Želim imati isti stav. Hvala za Tvoj mir i silu da prođem kroz svaku patnju s kojem se susretnem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon