Zarobi svaku misao

Zarobi svaku misao

„Obaramo mudrolije i svaku uznositost koja se podiže protiv spoznaje Boga i zarobljujemo svaki um na poslušnost Kristu.“ – 2. Korinćanima 10:5

Kada pokrenemo proces obnove našeg uma, bit će situacija kad ćemo opet pogriješiti. Bog zna da nismo savršeni i On će nam uvijek pomoći vratiti se na pravi put. Nažalost, i đavo zna da nismo savršeni i daje sve od sebe da bi nas podsjetio na to. Možemo hodati s Bogom, služiti Mu, činiti dobro, istupati u vjeri, a onda iznenada, bez ikakvog očitog opravdanja, dogodi se dan ili tjedan kad doživimo napad u našim mislima. Sotona će nam reći da smo gubitnici, da nismo dovoljno dobri, da nas Bog ne voli… popis se nastavlja i nastavlja.

Ali, hvala Bogu, Njegova Riječ nas uči što raditi u ovakvoj situaciji. U 2. Korinćanima 10:5 piše da zarobljujemo svaki um [misao] na poslušnost Kristu. Zato, sljedeći put kad ti đavo pokuša lagati, idi u Riječ i pronađi istinu koja opovrgava tu laž. Kad sumnje dođu, nemoj se obeshrabriti. Dovedi ih u sklad s Božjom Riječi.


Molitva

Bože, neću dopustiti da me laži i sumnje koje neprijatelj šalje maknu s puta. Umjesto toga, vjerovat ću što Tvoja Riječ govori i zarobiti svaku misao!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon