Razboritost

Razboritost

„Mudar u srcu zvat će se razumnim…“ – Izreke 16:21a

Riječ o kojoj danas ne čujemo puno je razboritost. To znači “Pažljivo upravljanje – ekonomija“.

U Bibliji razboritost ili razborit znači “biti dobri upravitelji Božjih darova koji su nam povjereni“. Ti darovi uključuju vrijeme, energiju, snagu i zdravlje – čak i materijalni dobitak. Uključuju i naše tijelo kao što uključuje i dušu i duh. Baš kao što je svatko od nas dobio različite darove, također svatko od nas ima različite razine sposobnosti da upravlja tim darovima.

Previše ljudi pregori jer kontinuirano koriste svoje darove i sposobnosti na način na koji im Bog nije rekao da ih koriste. Umjesto da se iscrpljujemo da bismo udovoljili drugima ili postigli neke svoje osobne ciljeve, moramo slušati Gospodina i raditi onako kako nam On pokaže da je mudro.

Pokušavati impresionirati druge i živjeti po njihovim standardima nije razborito. Razboritost znači tražiti od Boga da nam pokaže kako On želi da upotrebljavamo naše darove i zatim Mu budemo poslušni. Osloni se danas na Božju razboritost i stavi je u praksu tako da možeš uživati u životu onako kako je On zamislio.


Molitva

Bože, želim biti dobar upravitelj svega što si mi dao. Odlučujem koristiti svoje darove i sposobnosti samo za Tebe. Pokaži mi kako ih koristiti u Tvojoj razboritosti i mudrosti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon