Moliti ustrajno

Moliti ustrajno

„Želite, i nemate? Tada ubijate. Strastveno žudite, i ne možete postići? Tada se borite i ratujete. Nemate jer ne molite.“ – Jakov 4:2

Nemate jer ne molite – prije nekih dvadesetak godina, ovaj kratki stih mi je promijenio život i pomogao otkriti snagu ustrajne molitve koja mijenja živote.

U to vrijeme, bila sam pod stresom zbog mnogo toga. Trudila sam se da moja služba raste, da moj muž radi ovo ili ono, da se moja djeca ponašaju na određen način; pokušavala sam natjerati druge ljude da rade ono što sam htjela; u suštini sam pokušavala da učinim sve da bi stvari funkcionirale na moj način. Kao što vjerojatno možete pretpostaviti –  to nije uspjelo!

Shvatila sam jednog dana, kao premorena i mlada kršćanka, da je život u vlastitoj snazi beskoristan. Trebala sam svoje probleme predati Bogu. Drugim riječima, trebala sam više moliti!

Kada shvatimo Božju ljubav i Njegov plan za nas, razumjećemo koja vrata nam želi otvoriti. Jedini način da bismo to razumjeli je kada Ga kontinuirano tražimo, slušamo Njegov glas i rastemo u dubljem zajedništvu s Njim.

U Mateju 7:7 Isus nam govori: “Molite i dat će vam se! Tražite i naći ćete! Kucajte i otvorit će vam se! Jer svaki onaj koji moli, prima; tko traži nalazi, i tko kuca, otvara mu se [vrata].“

Toliko puta se okrećemo molitvi kad smo isprobali sve naše opcije, ali ako naše molitve nisu odmah odgovorene, odustanemo.

Danas te želim ohrabriti – moli ustrajno. Nemoj se nervirati i pokušavati raditi stvari u svojoj snazi. Dok moliš, predaj sve Bogu.

Zapamti, On je obećao da ćemo Ga naći kad Ga tražimo. Molimo se i tražimo Ga svim svojim srcem.


Molitva

Bože, podsjeti me da Ti donosim svoje probleme. Umoran sam od života u svojoj snazi; trebam Tvoje usmjerenje. Tražit ću Te svaki dan i pouzdati se u Tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon