Molitva u tajnosti

„Ti naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.” – Matej 6:6

Iako su neke molitve javne ili grupne molitve, veći dio našeg molitvenog života čine molitve u tajnosti, na skrovitom mjestu. ‘Molitva u tajnosti’ znači da ne govorimo svima koje znamo o našim molitvenim iskustvima i koliko molimo. Molimo za brige i za ljude koje Bog stavlja u naše srce, a molitve držimo između nas i Boga, osim ako nemamo stvarno dobar razlog postupiti drugačije. Odbijamo razotkrivati naše molitve kako bi impresionirali druge.

Kako bi se molitva s pravom mogla nazvati ‘molitvom u tajnosti’, ona mora doći iz poniznog srca koju vidimo u primjeru prezrenog carinika u Luki 18: 10-14. On se ponizio, pognuo glavu i zamolio Boga da mu oprosti. Kao odgovor na njegovu iskrenost, grijeh je bio u trenutku izbrisan.

Bog nam nije dao gomilu složenih smjernica za molitvu koje je teško slijediti. Razgovor s Bogom jednostavan je i moćan način da Mu se približimo.


Gradi svoj odnos s Bogom svakodnevno provodeći vrijeme s Njim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon