Njegova milost je svaki dan nova

Njegova milost je svaki dan nova

„Dobrota Jahvina nije nestala, milosrđe njegovo nije presušilo. Oni se obnavljaju svako jutro: tvoja je vjernost velika!“ – Tužaljke 3:22-23

Svaki dan je nova prilika za zatvaranje vrata prošlosti i za iskustvo novog početka. Činjenica je da je Bog podijelio dan na dvadeset i četiri sata je dokaz da svaki dan trebamo početi ispočetka. Uvijek postoji novi dan, novi mjesec i nova godina, ali kako bismo mogli iskoristiti nove početke, moramo se odlučiti za to.

Boriš li se s krivnjom i osudom? Osjećaš li se loše zbog nečega što si uradio u prošlosti i zbog nečega što si, možda, jučer napravio? Bez obzira koliko je vremena prošlo, prošlost je uvijek ta prošlost. Ono što je bilo – bilo je, i samo Bog se sada može pobrinuti za to. Tvoj dio je priznati grijeh, pokajati se, primiti Božje oproštenje i nastaviti dalje.

U Tužaljkama, prorok Jeremija nas ohrabruje i govori nam da je Božja milost svakog jutra nova. Svaki dan On ti daje novi početak. Tako se radujem što nam Bog svakoga dana šalje novu milost – i zbog toga, svakog dana možemo imati novi, svježi početak!


Molitva:

Bože, tako sam sretan što je Tvoja milost svako jutro nova! Mogu početi svaki dan ispočetka zbog Tvoje ljubavi, milosrđa, samilosti vjernosti za moj život!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon