Možeš biti sam, a ne biti usamljen

Možeš biti sam, a ne biti usamljen

„Ohrabrite se i budite odlučni! Ne bojte se i nemojte predati pred njima. Ta sam Jahve, Bog tvoj, ide s tobom; neće te zapustiti niti će te ostaviti.“ – Ponovljeni zakon 31:6

Usamljenost se često doživljava kao unutarnja bol, vakuum ili žudnja za naklonošću. Nuspojave uključuju osjećaje praznine, beskorisnost ili nedostatak svrhe u životu. Postoje mnogi uzroci usamljenosti, ali mnogi ljudi ne shvaćaju da ne moraju živjeti tako.

Važno je shvatiti da samo zato što si sam, to ne znači da moraš biti usamljen. Iako, možda, neće uvijek biti moguće izbjeći samoću, postoji uvijek način kako izbjeći osjećaj usamljenosti.

Božja Riječ nam kaže da budemo jaki i odvažni jer je Bog uvijek s nama. Fizički si možda sam, ali to ne znači da se trebaš osjećati usamljeno jer duhovno gledajući – Bog je uvijek tu. On te nikada neće ostaviti niti zapustiti.

Sljedeći put kad usamljenost pokuša ustati u tvom životu, sjeti se stihova iz Ponovljenog zakona 31:6. Objavi glasno da je Bog s tobom i počni razgovarati s Njim. Dok ostavljaš prostora za Njega, Njegova prisutnost će ispuniti tvoj život. Ne moraš se osjećati usamljeno jer je Njegova prisutnost uvijek s tobom gdje god da kreneš.


Molitva

Bože, radujem se što si uvijek uz mene. Znam da se nikad ne moram osjećati usamljeno kad si Ti sa mnom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon