Ne budi sveznajući

„Savršeni su puti Gospodnji, i riječ je Božja ognjem kušana. On, samo on, štit je svima koji se k njemu utječu.“ – Psalam 18:30

Istina iz Božje pisane Riječi nas drži stabilnima tijekom životnih oluja. Možemo očekivati čuti Gospodina kroz Njegovu pisanu Riječ. Ona se nikada ne mijenja ili koleba u svojoj namjeri za nas. Čak i ako Njegova Riječ ne govori o detaljima naše situacije, govori o Božjem srcu i karakteru i uvjerava nas da će se uvijek brinuti o nama i stvarati put pred nama.

Riječ nas uči da je naše znanje fragmentirano, nepotpuno i nesavršeno. Prema 1. Korinćanima 13:9-10, mi znamo samo ‘djelomično’. To mi govori da u našim životima nikada neće doći trenutak da možemo reći: „Znam sve što trebam znati.“ Dođi Gospodinu u poniznosti i budi gladan učiti iz Njegove Riječi. Traži od Njega da te svakodnevno uči kako bi se trebao postaviti u svakoj situaciji.

Primi Duha Svetog kao svog Učitelja kako bi te On svakodnevno mogao uvoditi u svu istinu. (Ivan 16:13) Otkrit će ti stvari koje nikada ne bi mogao sam shvatiti. Ja sam odlučila biti ‘doživotni učenik’ što i tebi toplo preporučujem.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Ne trudi se biti sveznajući; traži od Boga da te uči o onomu što ti je danas potrebno da naučiš.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon