Ne odustaj

Ne odustaj

„Neka nam ne dozlogrdi činiti dobro: ako ne sustanemo, u svoje ćemo vrijeme žeti!“ – Galaćanima 6:9

U Galaćanima 6:9, ’dozlogrditi’ i ’sustati’ se odnosi na odustajanje u našem umu jer ako ne odustanemo, na kraju ćemo požnjeti dobre stvari.

Razmisli o Isusu. Odmah nakon što je kršten i ispunjen Duhom Svetim, odveden je u pustinju da ga đavo kuša. Nije žalio ili postao malodušan i depresivan. Nije mislio ili govorio negativno. Nije bio zbunjen pokušavajući shvatiti zašto se to njemu mora dogoditi. Svaki test je prošao pobjednički (vidi Luka 4: 1-13).

Možeš li zamisliti Isusa koji putuje po cijeloj zemlji i govori učenicima koliko mu je bilo teško? Možeš li ga zamisliti da govori koliko će biti nezamislivo teško otići na Križ… ili kako se uplašio stvari koje su ga čekale… ili kako je frustrirajuće bilo bez krova nad glavom i kreveta za spavanje?

Isus je snagu crpio iz svog nebeskog Oca i izašao kao pobjednik. U nama je Njegov Duh i Njegova snaga na raspolaganju kako bismo prošli kroz sve s čim se suočimo.

Svoje situacije možemo rješavati na isti način na koji je to činio Isus – mentalnom pripremom ’razmišljanja o pobjedi’ umjesto ’razmišljanja o odustajanju’.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon