Oproštenje: ključ kako držati đavla izvan našeg života

Oproštenje: ključ kako držati đavla izvan našeg života

„Komu dakle vi što oprostite, tomu i ja; jer i ja, ako kome što oprostih, oprostih poradi vas – pred Kristom, da nas ne nadmudri Sotona. Ta znamo njegove namjere!“ – 2. Korinćanima 2:10-11

Oproštenje nam pomaže jer daje slobodu Bogu da radi svoje djelo u nama. Osjećam se sretnije i fizički bolje kad nisam ispunjena otrovom nepraštanja. Kao rezultat nepraštanja, stresa i pritiska ogorčenosti, mogu se razviti ozbiljne bolesti. Otac ne može oprosti nama naše grijehe ako mi ne oprostimo drugima; žanjemo ono što smo posijali (vidi Matej 6:14-15; Galaćanima 6:7-8).

Ako posiješ milost, požnjet ćeš milost. Ako posiješ osudu, požnjet ćeš osudu. Trebaš oprostiti, milošću Božjom u svom životu, da vrata tvog srca ostanu otvorena Gospodinu.

Nepraštanje daje đavlu uporište, a nepraštanje mu je potrebno da bi ga stvorio. Kad ima uporište, može blokirati utjecaj Duha Svetoga. Kad odlučiš oprostiti, neprijatelj nema prednost nad tvojim životom i ne može blokirati da tvoje zajedništvo s Gospodinom slobodno teče.

Možeš imati pobjedu nad neprijateljem kroz silu Duha Svetog, kad odlučiš pokoriti se Božjoj Riječi. Dakle, učini sebi uslugu i brzo oprosti.


Molitva:

Bože, ne želim davati mjesta i uporište Sotoni. Ne želim da išta stane na put mom zajedništvu s Tobom. Biram oprostiti tako da mogu imati zajedništvo u slobodi s Tobom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon