Ne razmišljaj o malim razočaranjima

Ne razmišljaj o malim razočaranjima

„Razmišljat ću o Tvojim odredbama i razmatrati putove Tvoje.“ – Psalam 119:15

Duboke povrede ne dolaze samo od nekih velikih razočaranja poput neuspjeha dobiti posao ili promociju koju smo željeli. Duboka emocionalna povreda može doći od niza manjih frustracija i smetnji. Zato moramo znati kako se nositi sa malim, svakodnevnim razočaranjima i ispravno ih promatrati.

Kad se neprestano fokusiraš na nešto, to se zove meditiranje. Sitne frustracije koje se svaki dan pojave su smetnja same po sebi, ali kad se skupe, gotovo je nemoguće razmišljati o bilo čemu drugom. Umjesto da se koncentriraš na svoje probleme i obeshrabriš se, fokusiraj se na Boga i razmišljaj o Njegovim obećanjima za tebe. Život te može srušiti, ali ne moraš ostati srušen. Bog je spreman, voljan i sposoban podići te.

Kad te razočaranja sputavaju, možeš im dopustiti da te drže dolje ili ih možeš iskoristiti kao odskočni kamen za bolje stvari. Izaberi suočiti se s razočaranjem tako što ćeš meditirati nad Božjim obećanjima. On ima bolje stvari za tebe i pomoći će ti pobijediti razočaranje.


Molitva

Bože, kao što Psalam 119:15 kaže – razmišljat ću o Tvojim odredbama, a ne o malim razočaranjima koja me pokušavaju srušiti. Tvoja Riječ je snažna i puna života, pa znam da mogu nadvladati razočaranje dok gledam u Tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon