Novi Dan

Novi dan

„Dakle, je li tko u Kristu, nov je stvor. Staro uminu, novo, gle, nasta!“ – 2. Korinćanima 5:17

Kao ’novo stvorenje’, ne moraš dopuštati starim stvarima koje su ti se dogodile utjecati na tvoj novi život u Kristu. Ti si novo stvorenje u Kristu Isusu. Možeš obnoviti svoj um u Božjoj Riječi. Dobre stvari će ti se dogoditi!

Počni pozitivno razmišljati o svom životu. To ne znači da možeš dobiti sve što želiš jer razmišljaš tako. Bog ima savršen plan za svakoga od nas i ne možemo ga kontrolirati svojim mislima i riječima, ali je važno razmišljati i govoriti u skladu s Njegovom voljom i planom za nas.

Ako u ovom trenutku nemaš pojma što je Božja volja za tebe, možeš razmišljati na ovaj način: „Možda ne znam Njegovu volju, ali znam da me voli. Što god učini, bit će dobro, a ja ću biti blagoslovljen.“

Bog je u tebi započeo dobro djelo i dovršit će ga (vidi Filipljanima 1:6). Dakle, čak i kad se osjećaš malodušno jer ne napreduješ brzo, uvijek se sjeti da Bog djeluje u tebi i da te nikada neće zapustiti ili ostaviti.


Isus je rekao da imaš slobodu uživati u dobrim stvarima u svom životu. Vjeruj Gospodinu da će obnoviti tvoj um Njegovom Riječju.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon