Očekuj da primiš

Očekuj da primiš

„Zato [usrdno] čeka [očekujući, gledajući, čeznući] Gospodin da vam se smiluje, i zato čeka da vas pomiluje. Jer Gospodin je Bog pravde – blago [sretnim, sretnicima kojima se može zavidjeti] svima koji na Njega čekaju [za Njegovom pobjedom, Njegovom naklonošću, Njegovom ljubavlju, Njegovim mirom, Njegovom radošću i Njegovim neusporedivim zajedništvom bez prestanka]!“– Izaija 30:18 (prošireni prijevod)

Želim da ti se ovo usadi duboko u srcu: možeš razmišljati o onome što razmišljaš! Toliko problema se nalazi ukorijenjeno u obrascima razmišljanja koji na kraju doista uobliče problem koji doživimo i iskusimo. Imaj na umu da su tvoji postupci rezultat tvojih misli. Premda neprijatelj svima nudi pogrešan način razmišljanja, ti ne moraš to prihvatiti.

Stih iz Izaije 30:18 je postao jedan od mojih omiljenih stihova. Ako počneš meditirati o njemu, donijet će ti veliku nadu i veliku silu. U ovom stihu Bog govori da Bog traži nekog prema kome će biti milostiv (dobar), ali to ne može biti netko tko ima gorak stav i negativan um. To mora biti netko tko očekuje da Bog bude dobar prema njemu ili njoj.

Što više mijenjaš svoje misli na bolje, to će se tvoj život promijeniti na bolje. Kad u svojim mislima počneš vidjeti Božji plan za tebe, počet ćeš hodati u njemu.


Um je predvodnik ili preteča svih stavova i radnji. Od Boga uvijek možeš očekivati dobre stvari!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon