Odmor Za Umorne

Odmor za umorne

„Ili zar ne znate? Tijelo vaše hram je Duha Svetoga koji je u vama, koga imate od Boga, te niste svoji.“ – 1. Korinćanima 6:19

Prvi ključ za prevladavanje stresa jest prepoznati ili priznati da ga doživljavamo, a zatim potražiti izvor. U jednom periodu mog života sam imala neprestane glavobolje, bolove u leđima, trbuhu, vratu i sve ostale simptome stresa, ali mi je bilo teško priznati da se previše forsiram fizički, mentalno, emocionalno i duhovno. Htjela sam nastaviti raditi sve stvari koje sam do tada radila i nisam bila spremna pitati Boga što On želi od mene. Bojala sam se da će me tražiti da se odreknem nečega čega se još nisam bila spremna odreći.

Iako Gospodin daje snagu umornima i opterećenima, ukoliko si istrošen od neprestanog prekoračenja svojih fizičkih ograničenja, doživjet ćeš stres. Naša tijela su Božji hram (Božji dom), a kad se forsiramo izvan ograničenja koje je Bog postavio za nas i živimo u neprekidnom stresu, mi smo neposlušni Njemu. Svi imamo ograničenja i moramo to prepoznati, a sve što je izvan tih ograničenja moramo ukloniti iz svog života.

Ako svoje tijelo istrošiš, nećeš moći otići u dućan i kupiti drugo. Zato pazi na ono koje imaš!


Imati redovito vrijeme za odmor je nešto najbolje što možeš učiniti za sebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon