Odupri se đavlu i raduj se u Gospodinu

Odupri se đavlu i raduj se u Gospodinu

„Radujte se u Gospodinu svagda! Opet ću reći: radujte se!“ – Filipljanima 4:4

Depresija je dijelom definirana kao “stanje tuge i malodušnosti“. Jedan od najčešćih uzročnika depresije nisu naše okolnosti ili stanje u kojem se nalazimo, nego naš stav koji imamo prema tom stanju. Zbog toga đavo želi da se osjećaš bezvrijedno i odbačeno.

Ako ne dopustiš đavlu dojmiti te u onome što čini, onda te neće moći ni mučiti, a ako te ne može mučiti, onda te neće moći ni deprimirati.

Mislim, jedan od najboljih načina da se odupreš đavlu i postigneš pobjedu, je da dopustiš Duhu Svetom voditi te u vrijeme radosti. Neprijatelj želi da se fokusiraš na negativan pogled i stav, ali Duh Sveti želi da se fokusiraš na pozitivan pogled i pri tome dobro se zabaviš!

Filipljanima 4:4 nam kaže da se uvijek radujemo u Gospodinu. Kad smo usredotočeni na Gospodina, radujemo se u Njemu, depresija nema prostora u nama. Zato, sljedeći put, kad te neprijatelj pokuša uvjeriti kako si jadan i tužan, odaberi radovati se u Njemu!


Molitva

Bože, divan si i čudesan i zbog toga se uvijek mogu radovati u Tebi. Depresija nema mjesta u mom životu jer sam ispunjen Tobom!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon