„Oni“- to smo ti i ja

Bog je pravedan. To je Njegov karakter - tko On jest – i On želi da idemo prema tome ...

„Pravda i Pravednost temelj su prijestolja Tvoga, Ljubav i Istina koračaju pred Tobom.“ – Psalam 89:15

Bog je pravedan. To je Njegov karakter – tko On jest – i On želi da idemo prema tome.

Pravda nastoji ispraviti pogrešne stvari. Mi smo Božji zastupnici kroz koje On može djelovati i ispravljati nepravdu koja je u svijetu oko nas. Svaki put kad vidimo nešto što je pogrešno, naša prva reakcija bi trebala biti moliti za to. Sljedeća reakcija bi trebala biti – zapitati se ’što ja mogu učiniti u vezi s tim?’

Lako se osjetiti preplavljeno potrebama koje vidimo oko nas. Mi mislimo da je to tuđi problem i nadamo se da će ‘oni’  to popraviti! Želimo da ‘oni’ učine to i to. Jesi li ikad stao i zapitao se ‘tko su oni’?  Mislim da smo to, zapravo, ti i ja! Možda nećeš moći popraviti sve, ali nešto sigurno možeš. Nemoj gledati na nepravdu i ne činiti ništa. Bog te nije stvorio za neaktivnost i pasivnost. On želi da Ga pitaš što je ono što možeš učiniti?

On te stvorio za entuzijazam, strast i žar. U tebe je stavio darove kako bi ih iskoristio na Njegovu slavu i pomogao drugim ljudima. Dakle, danas, živi život u pravednosti.

Molitva:

Duše Sveti, ne dopusti mi sjediti i željeti da neko drugi učini nešto sa nepravdom u ovom svijetu kad ja mogu nešto učiniti. Ispuni me odvažnošću i pokaži kako ispravljati nepravdu koja me okružuje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon