Oprost nasuprot osjećajima

Oprost nasuprot osjećajima

„Smiri se pred Jahvom i Njemu se nadaj, ne žesti se na onog koji ima sreće, na čovjeka koji spletke kuje. Stišaj svoj gnjev i ostavi se srdžbe, ne žesti se da zlo ne učiniš.“ – Psalam 37: 7-8

Možda je najveća zabluda o opraštanju ideja da ako se čovjekovi osjećaji nisu promijenili, on nije oprostio. Mnogi ljudi shvaćaju ovo pogrešno. Odluče oprostiti nekome tko ih je povrijedio, ali ako i dalje osjećaju ljutnju i imaju povrijeđene osjećaje, imaju dojam kao da nisu u potpunosti oprostili toj osobi.

Možeš biti poslušan Gospodinu i donositi zdrave biblijske odluke, ali se i dalje ‘osjećati’ isto kao i prije nego što si odlučio oprostiti. Kroz ovo te može provesti vjera. Učinio si svoj dio i sada čekaš da Bog učini svoj. Njegov dio je izliječiti tvoje osjećaje i učiniti da se osjećaš dobro. Ti imaš snagu donijeti odluku oprostiti, ali Bog ima silu promijeniti tvoje osjećaje prema osobi koja te je povrijedila.

Za iscjeljenje treba vremena. Stoga se nemoj obeshrabriti ako tvoji osjećaj ne potvrde tvoju odluku isti trenutak. Bog drži sve u svojim rukama i čini prekrasno djelo u tebi i tvom životu.


Donesi odluku pokoravati se Bogu i vjerovati Mu da će promijeniti tvoje srce. Na kraju će tvoji osjećaji slijediti i poravnati se s tvojim odlukama.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon