Osloni se na Boga

Osloni se na Boga

„…hodite [stalno] u Duhu [Svetom], pa nećete ugađati požudi tijela.“ —Galaćanima 5:16

Vjerujem da svaki put kad osjetimo frustraciju znači da smo se prestali oslanjati na Boga. Možda ti to zvuči kao hrabra izjava, ali razmisli o tome: Bog nam je dao Duha Svetoga i Njegovu milost da nam pomognu proći kroz sve s čim se susretnemo. Frustriranje počinje kada prestanemo ovisiti o Njemu i pokušamo činiti stvari na svoj način.

Razumijevanje ovoga mi je stvarno pomoglo. Svaki put kad bih bila frustrirana, podsjetila bih sebe da tada pokušavam zauzeti mjesto Duha Svetoga.

Boriš li se s duhom nezavisnosti? Kad odbijaš ovisiti o Bogu, u biti, govoriš: „U redu, Bože, cijenim to što si tu, ali gledaj kako ja to činim.“  Ovisiti o Bogu u svemu može biti teško, ali to je ključ za pobjedu koji trebamo svaki dan u našim životima.

Kad nas je Bog spasio, nije nam pomogao, pa rekao:“Dobro, to je to. Sada radi po svom!” On nas je spasio za vječnost, što znači –  ako se oslanjamo na Njega, On će nas voditi i pomoći nam.

U Galaćanima 5:16 potiče nas da hodimo u Duhu, pa nećemo ugađati požudama tijela. Primijetite da ne kaže:“samostalno pobijedite tijelo…onda sigurno nećete ugađati požudama tijela.“  Ne, kaže da živimo i hodimo u Duhu Svetom.

Odluči prestati živjeti neovisno od Boga i osloni se na Duha Svetoga. Obećavam ti – nećeš zažaliti!


Molitva

Ti si sve što mi treba, Gospodine. Pomozi mi da ne vjerujem u sebe, nego da stavim svoje pouzdanje u Tebe i oslanim se samo na Tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon