Božja Riječ je dobar lijek

Božja Riječ je dobar lijek

„Riječ svoju posla da ih ozdravi i život im spasi od jame grobne.“ – Psalam 107:20

Mnogi čine pogrešku tako što prime vjeru u izlječenje, a ne uzimaju Božji lijek – Njegovu Riječ. Oni kažu: „Vjerujem u iscjeljenje“, bez da zapravo upotrijebe ili primijene Riječ. Koliko dobra nam može donijeti lijek ako ga ne uzmemo?

Božja Riječ je Njegov lijek – to je ljekovito sredstvo jednako kao što je i prirodni lijek ljekovito sredstvo ili katalizator. Drugim riječima, lijek sam po sebi sadrži sposobnost donijeti iscjeljenje. Božja Riječ je kapacitet, sposobnost, život i priroda koja donosi iscjeljenje u tvoje tijelo.

Kako se uzima? Tek kad se u naše srce ukorijeni Božja Riječ i ostane tamo, to donosi iscjeljenje u naše tijelo. Samo imati znanje neće proizvesti ništa. Sveto Pismo mora prodrijeti u naš um i srce kroz meditiranje – čitanje, slušanje, razmišljanje o Božjim obećanjima, kroz prevrtanje Njegovih obećanja iznova i iznova u našim mislima – to donosi iscjeljenje našem tijelu. Jednom kad Riječ zaista prodre u tvoje srce, to može donijeti iscjeljenje tvom tijelu. Neka Riječ Božja danas uđe duboko u tvoje srce.


Molitva:

Bože, danas biram meditirati o Tvojoj iscjeljujućoj Riječi. Znam da će Tvoje iscjeljenje ispuniti moje tijelo kad Tvoja Riječ natopi duboko moje srce.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon