Osvojiti bitku iznutra

Osvojiti bitku iznutra

„Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništava, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima.“ – Efežanima 6:12

Sotona ratuje protiv nas i jedna od njegovih taktika je natjerati nas da se osjećamo loše u vezi sebe. Stalno nas podsjeća na naše neuspjehe i slabosti, ali moramo imati na umu da Bog zna apsolutno sve o nama i svejedno nas voli.

Mi vodimo mnoge bitke, ali je najveća ona koju vodimo sa sobom. Možda se borimo s osjećajem da nismo postigli dovoljno u životu ili da nismo uspjeli na više načina. Ništa ne možemo promijeniti frustracijom i unutarnjom borbom. Samo nas Bog može promijeniti dok se pouzdajemo u Njega. On će se boriti za nas i pobijedit će. Naš dio je vjerovati Njemu, surađivati s Njim i slijediti vodstvo Duha Svetog. Teško je doći do mjesta na kojem možemo biti iskreni o našim grijesima, neuspjesima, nesposobnostima i zabludama, a opet znati da smo izmireni s Bogom zbog onoga što je Isus učinio za nas kad je umro na križu i treći dan uskrsnuo.

Ako se boriš sam sa sobom, znaj da je Božja pravednost u Kristu dragocjen ključ za prisvajanje mira i duhovne sile.

Možemo biti promijenjeni dok držimo pogled na Gospodinu i slavimo Njega, a ne gledati na sebe i svoje brojne nedostatke.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon